Skip to main content

Blogs / Nieuws

Terug naar overzicht

Hoe je huid na de zomer herstellen?

summer-sun-happy-smiles-sun-kissed-woman-relaxing-beach-bikini.jpg

Herken je dat na de zomer? Acné, een dikkere of doffe huid? Of heb je, ondanks goed smeren, toch net iets te lang in de zon gezeten en per ongeluk wat pigmentvlekjes ontwikkeld? Hoe krijg je je huid weer in een goede conditie? 

Doffere huid of acné? De zon is de boosdoener

Wat gebeurt er nu precies met jouw huid in de zomer en waardoor komt dit? De allergrootste boosdoener is de zon. In de zomer is de UV-straling namelijk op z’n hoogst.

Door overmatige UV-straling wordt het natuurlijke hyaluronzuur in jouw huid afgebroken. Het gevolg hiervan is een drogere huid. Door de zon zal je huid ook verdikken en minder licht reflecteren, wat hem een doffere uitstraling geeft. Een verdikte huid kan bovendien minder goed talg kwijt, waardoor het gaat verstoppen en je acne ontwikkelt. Tot slot kunnen er, ter bescherming van je huid, pigmentvlekjes ontwikkelen.

Zo pas je jouw skin routine aan

  • Bij acné
Heb jij last van acne gekregen na de zomer? Dan is het belangrijk om dagelijks te exfoliëren met een scrub. Deed je dit maar 1 of 2 keer per week? Gebruik deze nu voorlopig even dagelijks. Daarnaast kan een exfoliërende dagcrème ervoor zorgen dat je dode huidcellen opgelost worden en dat je huid dunner wordt, waardoor talg makkelijker naar buiten kan.
Door een verdikte huid heb je minder glans en oogt je huid doffer. Als je regelmatig dode, overtollige huidcellen verwijdert door middel van een exfoliant, zal je huid minder dof tonen en zijn natuurlijke glans terugkrijgen. En dan toont je huid een stuk frisser en gezonder!

  • Bij een droge huid
Bij een droge huid is het fijn om deze dagelijks extra te voeden met een hydraterende crème. Deze ondersteunt het vochtgehalte in je huid en herstelt de natuurlijke vochtbalans.

  • Bij pigment
Heb jij pigmentvlekjes ontwikkeld en wil je dat deze terug lichter worden? Of voorkomen dat ze donkerder worden? Dan is het belangrijk om pigmentremmende producten te gebruiken. Deze gaan preventief nieuw pigment tegen en verlichten het bestaande pigment.

En tot slot blijft een goede SPF van belang!