Kincorrectie (mentoplastie)

De kin speelt een cruciale rol in het profielbeeld van ons gelaat. Bij een abnormale kinpositie of -vorm verandert ons gelaatsprofiel drastisch. Zo kan er sprake zijn van een overprojectie of onderprojectie van de kin.

Foto onderprojectie kin

(voor correctie links, na correctie rechts)

Een onder-geprojecteerde kin kan gecorrigeerd worden door een kin implant, ‘fillers’ of lipofilling. In sommige gevallen kan een osteotomie worden uitgevoerd om de kin naar voor te projecteren.

Kin implant 

Met behulp van een silicone implantaat wordt de kin naar voor geprojecteerd. Er implant wordt via een kleine incisie in de huid (submentale plooi) of via het mondslijmvlies in een kleine pocket geplaatst. Ze wordt meestal bevestigd in het bot met 2 schroefjes, zodat het implant niet kan verschuiven. Er bestaan verschillende implant maten, zodat er preoperatief kan bepaald worden in welke mate de kin naar voor komt. De ingreep kan onder plaatselijke of algemene verdoving worden uitgevoerd. De postoperatieve hinder is beperkt.

Filler mentoplastie 

Door synthetische fillers te injecteren in de kinregio kan het kinvolume tijdelijk worden gewijzigd. Het is een veilige behandeling die zonder verdoving kan paatsvinden, met een minimum aan ‘downtime’. Het grootste nadeel is de tijdelijkheid van het resultaat en hierdoor ook hogere kostprijs.

Lipofilling mentoplastie 

Hetzelfde volumeverhogend effect ter hoogte van de kin kan bekomen worden met eigen vetweefsel. Meestal wordt er een kleine hoeveelheid vet vanuit de navelregio geaspireerd en geïnjecteerd in de kinregio. Omdat het vetweefsel opnieuw wordt voorzien van doorbloeding is het resultaat, in tegenstelling tot synthetische fillers wel blijvend. De procedure kan onder plaatselijke of algemene verdoving worden uitgevoerd. Link naar lipofillingpagina

Sommige patiënten storen zich vooral aan opstapeling van vet onder de kin (dubbele kin) en/of verslapping van de huid onder de kin en hals. Hierdoor vervaagt de hoek tussen hals en kaak.

In deze gevallen kan liposcultuur en/of een halslift aangewezen zijn.

Liposculptuur submentoplastie 

Via een kleine huidincisie in een huidplooi wordt een liposuctiecannule ingebracht. De gewenste hoeveelheid vet worden weggezogen. Indien de huidelasticiteit en -kwaliteit voldoende goed is volstaat dit om de dubbele kin te verminderen. In geval van overtolligheid van huid of gebrek aan elasticiteit (onder invloed van leeftijd) dient er ook een liftende procedure uitgevoerd te worden.

Halslift 

Om een jeugdige kaaklijn en mooie kaak-halsovergang te verkrijgen zijn er soms meer maatregelen nodig. Het gaat dan niet alleen om overtollig vetweefsel en huid te verwijderen, maar ook over een liftende vector te creëren door het herpositioneren van de platysma-spier, die als fundament dient in de hals. Meer info kan je vinden op de halsliftpagina 

Kincorrectie (mentoplastie)

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x