Couperose Hechtel-Eksel

Laser voor de behandeling van couperose in Hechtel-Eksel

Pigmentvlekjes, rode adertjes, ouderdomswratten, ...kunnen veilig verwijderd worden met de laser.

Hoe werkt de pigment- en vaatlaser bij couperose?

Deze laser creëert een laserstraal met een golflengte van 532 nm. Deze groene laserstraal wordt geabsorbeerd door de rode kleurstof in de bloedcellen. De laserenergie wordt omgezet in een zodanige warmte, waardoor het bloedvat vernietigd wordt. Dit gebeurt zonder het omliggende weefsel te beschadigen. Bij pigmentvlekken wordt het groene licht geabsorbeerd door de bruine kleurstof.

Welke behandelingen kunnen uitgevoerd worden met de pigment- en vaatlaser?

Met de laser behandelen we:
- ouderdomsvlekken
- zonneschade met pigmentatie en zomersproeten
- pigmentatie na ontstekingen zoals acné of bij andere littekens
- oppervlakkige vasculaire letsels zoals
* couperose en teleangiectasiën of oppervlakkige adertjes (bijvoorbeeld op de wangen, neus, kin)
* spider naevi
* hemangioma
- verheven goedaardige huidletsels en skin tags

Naast het gelaat en de hals, behandelen we uiteraard ook de rest van het lichaam.
Wat zijn de nevenwerkingen van een behandeling voor couperose?

De uitgebreidheid van de nevenwerkingen is afhankelijk van de grootte van het behandelde gebied. Na een behandelingssessie zal de huid slechts beperkt rood verkleuren en warm aanvoelen. Bij meer uitgebeide behandelingen in het gelaat, kan er ook een zwelling optreden. Anderzijds zal een meer uitgebreide behandeling ook een gunstig effect hebben op het globaal aspect van uw huid. Dit komt omdat de warmte de zowel de bloedcirculatie als ook de aanmaak van nieuw collageen stimuleert. Uw huid zal frisser ogen en de algemene textuur zal verbeteren na een aantal weken.

Op de behandelde pigmentvlekken zal een korstje ontstaan dat spontaan verdwijnt. Om een zo optimaal mogelijk resultaat te bekomen met zo weinig mogelijk bijwerkingen is het belangrijk om de blootstelling aan de zon en zonnebank te vermijden 4 tot 8 weken voor en na de behandeling. Het gebruik van een zonnecreme met factor 50 wordt sterk aangeraden.


Couperose en pigmentvlekken behandeling regio Hechtel-Eksel

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Vaak worden mooie resultaten bekomen na 1 behandeling. Soms zijn 2 tot 3 behandelingen aangewezen.


Hoe verloopt de procedure?

Eerst wordt tijdens een verkennend gesprek met de arts beslist welke zones behandeld worden

Make-up dient verwijderd te worden

De huid wordt grondig gereinigd

De behandeling is kortdurend en wordt veelal pijnloos ervaren. Een verdovende creme kan niet aangebracht worden.

Het resultaat is pas waar te nemen na enkele weken. 

Je kan het werk onmiddellijk hervatten na de behandeling


Aandachtspunten na de behandeling?

  • Verzorg en hydrateer de huid met niet-irriterende crèmes
  • Breng dagelijks zonnecreme met SPF50 aan 

Kostprijs van een behandeling?

De kostprijs is afhankelijk van de uitgebreidheid van de laserbehandeling. Uw arts zal dit met u op voorhand bespreken.


The Face Clinic waar U terecht kan voor botox, fillers, laserbehandelingen, esthetische chirurgie en huidverbetering regio Hechtel-EkselWelkom in The Face Clinic!

In The Face Clinic kan u in alle discretie, in een ontspannende, moderne atmosfeer advies inwinnen over diverse behandelingen met betrekking tot esthetiek van gelaat en de hals.

Dokter Gert Jeunen is arts-specialist met een bijzondere bekwaming in esthetische en reconstructieve gelaats- en halschirurgie. Hij behaalde in de zomer van 2017 als eerste Belg het internationale certifcaat in 'Facial plastic & Reconstructive Surgery', uitgereikt door the International board for certification in facial plastic & reconstructive surgery. Door deze bijzondere beroepstitel mag hij zich ook esthetisch en reconstructief faciaal plastisch chirurg noemen.

Dokter Charlotte Nelissen is arts-specialist en bekwaamde zich verder in de niet-chirurgische esthetische geneeskunde via erkende opleidingen en workshops in binnen- en buitenland. Dokter Nelissen houdt haar kennis up-to-date door regelmatig (inter)nationale congressen bij te wonen. Verder is ze lid van de Belgische Vereniging voor Esthetische Geneeskunde, BVEG/SBME.

In The Face Clinic wordt gestreefd naar een persoonlijk en professioneel medisch advies, op maat van de patiënt. Maximale patiëntveiligheid is onze hoogste bekommernis. Vandaar dat alle chirurgische behandelingen plaatsvinden in een professionele, veilige en discrete infrastructuur, met alle noodzakelijke medisch technologische en paramedische ondersteuning.


Bespreek uw behandelplan op maat

Hoe ontstaan gelaatsrimpels?

Rimpels in het gelaat ontstaan door een combinatie van vermindering van huidelasticiteit (vaak leeftijdsgebonden), de zwaartekracht en krachtig samentrekken van verschillende mimiekspieren van het gelaat. Zo ontstaan de ‘typische expressierimpels’ die vaak een oudere, vermoeide of norse look creëren. Couperose of botuline toxine worden geïnjecteerd in de spieren die verantwoordelijk zijn voor de expressierimpels. De belangrijkste locaties van expressierimpels zijn:

  • Kraaienpootjes / horizontale rimpels naast het oog bij het lachen
  • Denk- of zorgrimpel / verticale rimpels tussen de wenkbrauwen
  • Voorhoofdsrimpels / horizontale rimpels op het voorhoofd bij fronsen

Wenst u graag meer informatie over alle behandelingen met spierontspanners of botuline toxine in regio Hechtel-Eksel? Bespreek uw anti rimpelbehandeling met Dr. Charlotte Nelissen en Dr. Gert Jeunen tijdens een uitgebreid intakegesprek.U kan bij Dr. Gert Jeunen en Dr. Charlotte Nelissen op consultatie komen in Hechtel-Eksel.

Rimpels verminderen of andere aandoeningen laten behandelen in Hechtel-Eksel? Tijdens een uitgebreid intakegesprek wordt uw uniek behandelplan uitgestippeld, rekening houdend met uw wensen en het te verwachten resultaat.
{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x