Skip to main content

Neuscorrectie bij The Face Clinic

Neuscorrectie bij The Face Clinic

Bent je ontevreden over de vorm of grootte van jouw neus? Overweeg je een neuscorrectie, maar wil je zeker weten dat je een natuurlijk resultaat krijgt dat past bij jouw gezicht? Dan is The Face Clinic de juiste keuze voor jou. Bij ons staan een persoonlijke aanpak en natuurlijke resultaten voorop. Wij begrijpen dat een neuscorrectie een belangrijke beslissing is en dat elke neus uniek is. Daarom bekijken we elke casus individueel en maken we gebruik van digitale computersimulaties (Vectra®) om een realistisch beeld te krijgen van het operatieresultaat. Daarnaast kun je vertrouwen op de expertise van Dr. Gert Jeunen, onze arts-specialist met meer dan 15 jaar ervaring in de branche.

Neuscorrectie is onze specialiteit

Als ‘vlaggenschip’ van onze praktijk, voeren we jaarlijks ongeveer 100 rhinoplasties uit. Deze worden uitgevoerd voor zowel medische als cosmetische redenen. We vinden het belangrijk om natuurlijke resultaten te bereiken, waarbij we rekening houden met de esthetische balans van je gezicht en de functie van je neus. Bij een neuscorrectie veranderen we de vorm van je neus om esthetische, maar ook om functionele redenen. Dit betekent dat we mensen met aangeboren of traumatische afwijkingen van de neus kunnen helpen. De meest voorkomende redenen waarvoor mensen een neuscorrectie overwegen, zijn bijvoorbeeld een knobbel op de neusrug, scheefstand van de neus, een te grote neus, problemen met de neustip of ademhalingsproblemen. Bij onze praktijk streven we er altijd naar om de best mogelijke resultaten te behalen en om jou de beste zorg en behandeling te bieden.

Neuscorrectie zonder chirurgische ingreep

Het komt wel eens voor dat patiënten de vorm van hun neus willen veranderen, maar zonder dat daarvoor een chirurgische ingreep nodig is. Gelukkig zijn er ook niet-chirurgische opties beschikbaar. Een van deze opties is om een gel te injecteren, bijvoorbeeld net boven een bultje, om de neusrug rechter te maken en de knobbel op de neus minder te doen opvallen. Dit kan een goede oplossing zijn voor mensen die een kleine verandering willen, zonder de risico's en hersteltijd van een operatie.

 

Sommige mensen hebben echter een dikke huid op de neus, wat kan leiden tot oedeem (vochtophoping) na een operatie. In deze gevallen kan een cortisoneinjectie een oplossing bieden. Dit kan helpen om het vocht te verminderen en de neus weer een natuurlijke vorm te geven. Het is belangrijk om te onthouden dat niet-chirurgische opties niet voor iedereen geschikt zijn en dat een consultatie nodig is om te bepalen welke behandeling het meest geschikt is voor jou. Ons team van deskundigen staat altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden en je te begeleiden naar de best mogelijke behandeling voor jouw individuele behoeften.

Twee technieken 

Bij The Face Clinic voeren we rhinoplastie uit in de operatiezaal van het ziekenhuis onder algemene anesthesie. Bij deze ingreep zijn er twee technieken beschikbaar: de gesloten techniek en de open techniek. De gesloten techniek houdt in dat alle incisies binnenin de neus worden gemaakt en dus onzichtbaar zijn voor het oog. Bij de open techniek wordt er daarentegen een kleine incisie gemaakt tussen de neusgaten om het kraakbeen en bot te modelleren. Welke techniek we toepassen, hangt af van het individuele geval.

De voorbereiding van een neuscorrectie 

Bij The Face Clinic starten we het proces van een neuscorrectie met een raadpleging bij Dr. Gert Jeunen. Tijdens deze afspraak nemen we een anamnese af, waarbij je ons vertelt over je klachten en/of wensen met betrekking tot je neus. Daarna volgt er een klinisch onderzoek, inclusief een neusendoscopie, om een volledig beeld te krijgen van de situatie. Om dit alles nog beter te kunnen visualiseren, maken we ook foto's van je neus. Aan de hand van deze foto's kunnen we de problemen beschrijven en oplossingen voorstellen.

 

Om een volledig beeld te krijgen van de neusfunctie, voeren we ook een doorgankelijkheidsmeting van de neus (rhinometrie) uit. Hierbij meten we de luchtstroom door de neus om eventuele ademhalingsproblemen op te sporen.

Jouw droomneus, ons doel

We begrijpen dat een neuscorrectie een ingrijpende beslissing is waar je niet licht over gaat. Wij willen ervoor zorgen dat je je comfortabel en veilig voelt tijdens het gehele proces. Ons deskundige team onder leiding van Dr. Gert Jeunen, die beschikt over jarenlange ervaring, zal tijdens het consult uitgebreid de tijd nemen om je te informeren over de verschillende technieken en je adviseren over welke het beste bij jou past.

 

Bij ons kun je rekenen op persoonlijke aandacht en begeleiding gedurende het gehele traject. Wij staan je bij tijdens het preoperatieve proces, waarbij alle noodzakelijke tests worden uitgevoerd en je wordt voorbereid op de anesthesie. Maar ook na de operatie, kan je op ons rekenen. Onze prioriteit is om samen met jou de best mogelijke resultaten te behalen, waarbij we altijd streven naar jouw tevredenheid.

 

Als je nog vragen hebt over een neuscorrectie, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van de informatie die je nodig hebt om weloverwogen beslissingen te nemen.

 

Ons doel is om jou te helpen de neus te krijgen waar je altijd van hebt gedroomd. Je kunt erop vertrouwen dat wij er alles aan zullen doen om jouw wensen te realiseren, terwijl we tegelijkertijd de hoogste kwaliteit en veiligheid garanderen.