Pigmentvlekken Oudsbergen

Laser voor de behandeling van pigmentvlekken in Oudsbergen

Pigmentvlekken, rode adertjes, ouderdomswratten, ...kunnen veilig verwijderd worden met de laser.

Hoe werkt de pigment- en vaatlaser bij couperose?

Deze laser creëert een laserstraal met een golflengte van 532 nm. Deze groene laserstraal wordt geabsorbeerd door de rode kleurstof in de bloedcellen. De laserenergie wordt omgezet in een zodanige warmte, waardoor het bloedvat vernietigd wordt. Dit gebeurt zonder het omliggende weefsel te beschadigen. Bij pigmentvlekken wordt het groene licht geabsorbeerd door de bruine kleurstof.

Welke behandelingen kunnen uitgevoerd worden met de pigment- en vaatlaser?

Met de laser behandelen we:
- ouderdomsvlekken
- zonneschade met pigmentatie en zomersproeten
- pigmentatie na ontstekingen zoals acné of bij andere littekens
- oppervlakkige vasculaire letsels zoals
* couperose en teleangiectasiën of oppervlakkige adertjes (bijvoorbeeld op de wangen, neus, kin)
* spider naevi
* hemangioma
- verheven goedaardige huidletsels en skin tags

Naast het gelaat en de hals, behandelen we uiteraard ook de rest van het lichaam.




Wat zijn de nevenwerkingen van een behandeling voor pigmentvlekken?

De uitgebreidheid van de nevenwerkingen is afhankelijk van de grootte van het behandelde gebied. Na een behandelingssessie zal de huid slechts beperkt rood verkleuren en warm aanvoelen. Bij meer uitgebeide behandelingen in het gelaat, kan er ook een zwelling optreden. Anderzijds zal een meer uitgebreide behandeling ook een gunstig effect hebben op het globaal aspect van uw huid. Dit komt omdat de warmte de zowel de bloedcirculatie als ook de aanmaak van nieuw collageen stimuleert. Uw huid zal frisser ogen en de algemene textuur zal verbeteren na een aantal weken.

Op de behandelde pigmentvlekken zal een korstje ontstaan dat spontaan verdwijnt. Om een zo optimaal mogelijk resultaat te bekomen met zo weinig mogelijk bijwerkingen is het belangrijk om de blootstelling aan de zon en zonnebank te vermijden 4 tot 8 weken voor en na de behandeling. Het gebruik van een zonnecreme met factor 50 wordt sterk aangeraden.


Pigmentvlekken en pigmentvlekken behandeling regio Oudsbergen

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Vaak worden mooie resultaten bekomen na 1 behandeling. Soms zijn 2 tot 3 behandelingen aangewezen.






Hoe verloopt de procedure?

Eerst wordt tijdens een verkennend gesprek met de arts beslist welke zones behandeld worden

Make-up dient verwijderd te worden

De huid wordt grondig gereinigd

De behandeling is kortdurend en wordt veelal pijnloos ervaren. Een verdovende creme kan niet aangebracht worden.

Het resultaat is pas waar te nemen na enkele weken. 

Je kan het werk onmiddellijk hervatten na de behandeling


Aandachtspunten na de behandeling?

  • Verzorg en hydrateer de huid met niet-irriterende crèmes
  • Breng dagelijks zonnecreme met SPF50 aan 

Kostprijs van een behandeling?

De kostprijs is afhankelijk van de uitgebreidheid van de laserbehandeling. Uw arts zal dit met u op voorhand bespreken.


The Face Clinic waar U terecht kan voor botox, fillers, laserbehandelingen, esthetische chirurgie en huidverbetering regio Oudsbergen



Pigmentvlekken vragen soms een behandeling met een peeling

Wat is een chemische peeling?

Zeer vaak komen patiënten vragen naar een operatieve oplossing voor huidrimpels in het gelaat en/of hals. Hoewel er een aantal operatieve procedures bestaan die kunnen bijdragen aan een mooi huid-resultaat, moeten we in alle eerlijkheid toegeven dat we rimpels niet kunnen weg-opereren. Voor een optimaal resultaat moet je het probleem bij de kern aanpakken. In het geval van gevorderde rimpelvorming betekent dit: huidverbetering! Er bestaan verschillende manieren om dit te bekomen, waaronder een chemische peeling.

Bij een chemische peeling wordt een product (meestal een soort zuur) aangebracht op de huid, waardoor er zich een chemisch proces in de huid afspeelt. Dankzij deze chemische reactie kunnen verschillende huidproblemen worden verbeterd, zoals acne littekens, pigmentproblemen en tekenen van huidveroudering, zoals rimpels.


Soorten chemische peeling


Er bestaan verschillende soorten dermale peelings, elk met hun voor- en nadelen. De peelings worden vaak ingedeeld volgens hun graad van dieptewerking. Hoe dieper de peeling, hoe groter het effect, maar hoe langer de huid dient te recupereren. Ook de risico’s nemen toe naarmate de peeling dieper gaat. Vandaar is goede voorbereiding van de huid cruciaal!

Oppervlakkige peelings (zoals een fruitzuur peeling) frissen de huid op, maar hebben geen effect op rimpels. Medium diepte peelings penetreren dieper in de huid en hebben zo een beter effect op pigment, fijne lijntjes en huidstructuur. Tenslotte kan een diepe peeling spectaculaire resultaten opleveren bij gevorderde rimpels en zonneschade. Een diepe dermale peeling wordt daarom niet voor niets een ‘chemische facelift’ genoemd.

Een (medium) diepe chemische peeling biedt momenteel het beste resultaat in huidverbetering. Het verandert die diepe huidstructuren zodat blijvende en spectaculaire verbetering optreedt van zonbeschadigde huid en diepe huidrimpels. Een (medium) diepe chemische gelaatspeeling is een veilige procedure, die ambulant wordt uitgevoerd.


Indicaties van een chemische peeling


  • Structuuronregelmatigheden
  • ‘Dofheid’ van de huid
  • Pigmentproblemen
  • Leeftijdsgebonden ‘zonnevlekken’
  • Zonneschade
  • Rimpels

Kostprijs van een chemische peeling

 

Een dermale chemische peeling is ‘maatwerk’.

De kostprijs is afhankelijk van het type van peeling en de indicatiestelling. Je kan een vrijblijvende kostenraming laten maken tijdens de raadpleging.




U kan bij Dr. Gert Jeunen en Dr. Charlotte Nelissen op consultatie komen in Oudsbergen.

Rimpels verminderen of andere aandoeningen laten behandelen in Oudsbergen? Tijdens een uitgebreid intakegesprek wordt uw uniek behandelplan uitgestippeld, rekening houdend met uw wensen en het te verwachten resultaat.




{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x