Peeling

Wat is een chemische peeling?

Zeer vaak komen patiënten vragen naar een operatieve oplossing voor huidrimpels in het gelaat en/of hals. Hoewel er een aantal operatieve procedures bestaan die kunnen bijdragen aan een mooi huid-resultaat, moeten we in alle eerlijkheid toegeven dat we rimpels niet kunnen weg-opereren. Voor een optimaal resultaat moet je het probleem bij de kern aanpakken. In het geval van gevorderde rimpelvorming betekent dit: huidverbetering! Er bestaan verschillende manieren om dit te bekomen, waaronder een chemische peeling.

Bij een chemische peeling wordt een product (meestal een soort zuur) aangebracht op de huid, waardoor er zich een chemisch proces in de huid afspeelt. Dankzij deze chemische reactie kunnen verschillende huidproblemen worden verbeterd, zoals acne littekens, pigmentproblemen en tekenen van huidveroudering, zoals rimpels.

Soorten chemische peeling

Er bestaan verschillende soorten dermale peelings, elk met hun voor- en nadelen. De peelings worden vaak ingedeeld volgens hun graad van dieptewerking. Hoe dieper de peeling, hoe groter het effect, maar hoe langer de huid dient te recupereren. Ook de risico’s nemen toe naarmate de peeling dieper gaat. Vandaar is goede voorbereiding van de huid cruciaal!

Oppervlakkige peelings (zoals een fruitzuur peeling) frissen de huid op, maar hebben geen effect op rimpels. Medium diepte peelings penetreren dieper in de huid en hebben zo een beter effect op pigment, fijne lijntjes en huidstructuur. Tenslotte kan een diepe peeling spectaculaire resultaten opleveren bij gevorderde rimpels en zonneschade. Een diepe dermale peeling wordt daarom niet voor niets een ‘chemische facelift’ genoemd.

Een (medium) diepe chemische peeling biedt momenteel het beste resultaat in huidverbetering. Het verandert die diepe huidstructuren zodat blijvende en spectaculaire verbetering optreedt van zonbeschadigde huid en diepe huidrimpels. Een (medium) diepe chemische gelaatspeeling is een veilige procedure, die ambulant wordt uitgevoerd.

Indicaties van een chemische peeling

  • Structuuronregelmatigheden
  • ‘Dofheid’ van de huid
  • Pigmentproblemen
  • Leeftijdsgebonden ‘zonnevlekken’
  • Zonneschade
  • Rimpels

Kostprijs van een chemische peeling

Een dermale chemische peeling is ‘maatwerk’.

De kostprijs is afhankelijk van het type van peeling en de indicatiestelling. Je kan een vrijblijvende kostenraming laten maken tijdens de raadpleging.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x