Skip to main content

Behandeling van huidtumoren in Lommel

Behandeling van huidtumoren in Lommel

Onder leiding van Dr. Gert Jeunen, esthetisch en reconstructief aangezichtschirurg en keel-, neus- en oorspecialist, begrijpen we bij The Face Clinic de groeiende bezorgdheid met betrekking tot kwaadaardige huidtumoren.

Met een speciale focus op het gelaat en de hals, streven we ernaar om uitstekende en gespecialiseerde behandelingen te bieden voor basaal- en spinocellulair carcinoom. Onze toegewijde benadering van patiëntenzorg omvat een grondige evaluatie, nauwkeurige diagnose en aangepaste behandelplannen om de beste resultaten te garanderen.

Oorzaken en risicofactoren

Kwaadaardige huidtumoren komen steeds vaker voor en verschillende factoren dragen bij aan deze zorgwekkende trend. Een belangrijke factor is de vergrijzing van de bevolking. Oudere mensen hebben over het algemeen een langere blootstelling aan de zon gehad gedurende hun leven, wat het risico op het ontwikkelen van huidtumoren verhoogt. Daarnaast spelen buitenactiviteiten een rol, aangezien meer mensen recreatieve activiteiten in de buitenlucht ondernemen. Langdurige blootstelling aan de zon zonder adequate bescherming kan leiden tot schade aan de huidcellen en het ontstaan van tumoren bevorderen. Een andere belangrijke factor is het gebrek aan zonnebescherming in de jeugd. Veel mensen hebben in hun jeugd onvoldoende zonnebrandcrème gebruikt, waardoor ze later in het leven een verhoogd risico lopen op het ontwikkelen van huidtumoren. Het is essentieel om bewust te zijn van deze risicofactoren en passende maatregelen te nemen om de gezondheid van de huid te beschermen.

oorzaken huidtumoren

Soorten huidtumoren

Huidtumoren kunnen variëren in type en agressiviteit, en het is belangrijk om ze te begrijpen om de juiste behandeling te kunnen bieden. Een veelvoorkomend type huidtumor is het basaalcelcarcinoom (BCC), dat ongeveer 70% van de niet-melanoom huidtumoren uitmaakt. Basaalcelcarcinomen zijn over het algemeen niet-agressief en hebben de neiging om langzaam te groeien. Ze zaaien zelden uit naar andere delen van het lichaam, maar kunnen lokaal destructief zijn als ze niet tijdig worden behandeld.

Een ander type huidtumor is het spinocellulair carcinoom, ook wel spinocellulair carcinoma genoemd, dat ongeveer 20% van de niet-melanoom huidtumoren vertegenwoordigt. Deze tumoren zijn over het algemeen agressiever dan basaalcelcarcinomen en hebben een groter potentieel om uit te zaaien naar andere delen van het lichaam. Het is daarom belangrijk om spinocellulaire carcinomen tijdig te diagnosticeren en te behandelen.

Effectieve behandelingsopties voor huidtumoren

Naast basaalcelcarcinomen en spinocellulaire carcinomen zijn er ook andere minder voorkomende types huidtumoren, zoals plaveiselcelcarcinomen, melanomen en merkelcelcarcinomen. Elk van deze tumoren heeft zijn eigen kenmerken en vereist een specifieke aanpak voor diagnose en behandeling.

Bij The Face Clinic bieden we gespecialiseerde behandelingen voor verschillende soorten huidtumoren. Ons team van experts, onder leiding van Dr. Gert Jeunen, staat klaar om elke patiënt te voorzien van de best mogelijke zorg en behandeling op maat

Effectieve behandelingsopties

Bij The Face Clinic begrijpen we de complexiteit van huidtumoren en het belang van effectieve behandelingen. Daarom bieden we gespecialiseerde chirurgische ingrepen als een van de meest doeltreffende opties voor het verwijderen van huidtumoren. Door middel van heelkunde kunnen we basaalcelcarcinomen, spinocellulaire carcinomen en andere vormen van huidkanker nauwkeurig en effectief verwijderen.

Onze benadering is niet alleen gericht op het verwijderen van de tumor, maar ook op het behoud van cosmetische resultaten en een vlotte genezing. Dr. Gert Jeunen en ons ervaren team van professionals streven ernaar om littekens tot een minimum te beperken en de esthetiek van het gezicht en de hals te behouden. Door gebruik te maken van geavanceerde technieken en zorgvuldige incisies, streven we naar de best mogelijke uitkomst voor elke patiënt.

We begrijpen dat elke huidtumor uniek is en een individuele aanpak vereist. Daarom bieden we persoonlijk advies en zorg op maat, waarbij we rekening houden met de specifieke kenmerken van elke tumor en de behoeften van de patiënt. Ons doel is om niet alleen de tumor effectief te behandelen, maar ook om de algehele gezondheid en welzijn van onze patiënten te bevorderen.

 

Vrijblijvend advies

Heb je vragen over huidtumoren, ben je op zoek naar meer informatie over de verschillende behandelingsopties die we aanbieden, of wil je gewoon meer weten over hoe we je kunnen ondersteunen? Aarzel niet om contact op te nemen met The Face Clinic in Lommel. Ons toegewijde team van professionals staat klaar om al je vragen te beantwoorden, je te voorzien van deskundig advies en je te begeleiden tijdens elke stap van je behandeltraject.