Skip to main content

Behandelingen

 • Ogen

  “De ogen zijn de spiegel van de ziel”

  De ogen en peri-orbitale regio vormen één van de belangrijkste zones van het gelaat op communicatief, emotioneel, functioneel en esthetisch vlak. Ooglidcorrecties zijn niet voor niets de meest uitgevoerde cosmetische procedures wereldwijd, bovendien met de hoogste tevredenheidscijfers van alle esthetische ingrepen!

  Huidverbetering rondom het oog

  Het verbeteren van de huidkwaliteit is maatwerk. Bij elke patiënt wordt eerst een probleemanalyse gedaan alvorens we een voorstel uitwerken.

  Onze behandelingen

 • Neus

  “Does your nose fit your face?”

  Rhinoplastie of neuscorrectie

  Bij een neuscorrectie of rhinoplastie veranderen we de vorm van je neus operatief om esthetische en soms functionele redenen, zoals aangeboren of traumatische vormafwijkingen. Zo lijd je misschien aan een hump of ‘neusknobbel’, een deviatie (scheefstand) van je neus, een te grote neus of een afwijkend tipje van de neus.

  Meer informatie

 • Oren

  De oorschelpen spelen een cruciale rol bij het horen. Ze zijn zo ontwikkeld dat geluidsgolven efficiënt naar de gehoorgang worden getransporteerd. Vandaar de vele groeven, plooien en kommetjes in het kraakbeen.

  Bij 5 tot 10% van de bevolking is de bouw of vorm van de oorschelp echter afwijkend en spreken we van afstaande oren (ook wel eens ‘flaporen’ genoemd). Het grootste probleem is dat deze oorschelpen opvallen. Men kan dan een otoplastie of oorcorrectie overwegen. Soms is enkel een oorlelcorrectie (lobuloplastie) gewenst, bijvoorbeeld door een doorgescheurd oorbeltraject of na het dragen van stretchers.

  Het doel van de ingreep is het minder doen opvallen van de oorschelpen. Symmetrie wordt nagestreefd, maar het belangrijkste is het creëren van een look met een natuurlijk resultaat!

  Meer informatie

  Oren behandeling
 • Huid

  Als de ogen ‘de spiegel van de ziel’ zijn is de huid ‘de kers op de taart’ voor een jeugdige, gezonde look. Veel patiënten vragen chirurgie maar hebben minstens ook een huidopfrissing nodig voor een optimaal resultaat. Hier zetten we sterk op in bij The Face Clinic.

  Meer informatie
  Bekijk de video

 • Huidtumoren

  “Basaliomen zijn de meest voorkomende kwaadaardige huidkankers, zowel bij mannen als vrouwen. 80 % van de basaliomen komt voor in de gelaats- en halsregio.”

  Kwaadaardige huidtumoren in het gelaat en de hals zijn sterk in opmars. Redenen daarvoor zijn o.a. de vergrijzing van de bevolking, de toename van vrijetijdsbesteding in de buitenlucht, snellere diagnose en betere registratie.

  Oorzaken:
  Kwaadaardige huidtumoren komen vaker voor bij oudere mensen omdat die generatie tijdens zijn of haar jeugd minder gebruik maakte van zonnebescherming. Zonexpositie is één van de risicofactoren voor het ontwikkelen van een kwaadaardig huidletsel.

  Soorten huidtumoren:
  70 % van de niet-melanoom huidtumoren zijn basaliomen (BCC’s). Dat zijn meestal niet-agressieve tumoren die niet kunnen uitzaaien naar de lymfeklieren en andere organen. Omdat ze lokaal destructief zijn, dienen ze liefst in een vroeg stadium behandeld te worden. 20 % van de niet-melanoom huidtumoren zijn ‘spino’s’ (spinocellulair carcinoma). Die zijn agressiever en kunnen wel uitzaaien. De behandeling is dan ook intensiever.

  Behandeling:
  Deze tumoren zijn goed te behandelen door heelkunde. De huid van het aangezicht is zeer goed doorbloed, waardoor de genezing meestal zeer vlot verloopt. Ook profiteren we van ‘rimpeltjes en groeven’ in het gelaat om littekens te verbergen. Daardoor zijn de cosmetische resultaten na chirurgie zeer goed.

  Huidtumor controle

Bij The Face Clinic kan je ook terecht voor een behandeling van rimpels & plooien, lippen, kaaklijn, kin en hals.
Neem contact met ons op
, voor meer informatie.