Skip to main content

Chemische peeling

Wat is een chemische peeling precies?

Vaak vragen patiënten naar een operatieve oplossing voor huidrimpels in het gelaat en/of de hals. Hoewel er een aantal operatieve procedures bestaan die bijdragen aan een mooi huidresultaat, moeten we toegeven dat we rimpels niet kunnen weghalen door te opereren. Voor een optimaal resultaat pakken wij het probleem daarom aan bij de kern. In het geval van gevorderde rimpelvorming betekent dit: huidverbetering!

Bij een chemische peeling wordt een product (meestal een soort zuur) aangebracht op de huid, waardoor er zich een chemisch proces in de huid afspeelt. Dankzij deze chemische reactie verbeteren verschillende huidproblemen, zoals acnelittekens, pigmentproblemen en tekenen van huidveroudering zoals rimpels.

Soorten chemische peeling

Er bestaan verschillende soorten dermale peelings, elk met hun eigen voor- en nadelen. De peelings worden vaak ingedeeld volgens hun graad van dieptewerking. Hoe dieper de peeling, hoe groter het effect, maar ook hoe langer de huid dient te recupereren. De risico’s nemen dus toe naarmate de peeling dieper gaat. Vandaar is een goede voorbereiding van de huid cruciaal!

  • Oppervlakkige peelings (zoals een fruitzuurpeeling) frissen de huid op, maar hebben geen effect op rimpels.
  • Medium dieptepeelings penetreren dieper in de huid en hebben een beter effect op pigment, fijne lijntjes en huidstructuur.
  • Ten slotte kan een diepe peeling spectaculaire resultaten opleveren bij gevorderde rimpels en zonneschade. Een diepe dermale peeling wordt daarom niet voor niets een ‘chemische facelift’ genoemd.

Een (medium) diepe chemische peeling biedt momenteel het beste resultaat in huidverbetering. Het verandert de diepe huidstructuren, zodat blijvende verbetering optreedt van zonbeschadigde huid en diepe huidrimpels. Een (medium) diepe chemische gelaatspeeling is met andere woorden een veilige procedure, die ambulant wordt uitgevoerd.

Indicaties van een chemische peeling
  • Structuuronregelmatigheden
  • Dofheid van de huid
  • Pigmentproblemen
  • Leeftijdsgebonden zonnevlekken
  • Zonneschade
  • Rimpels
Kostprijs van een chemische peeling

Een dermale chemische peeling is maatwerk. De kostprijs is dan ook sterk afhankelijk van het type van peeling en van de indicatiestelling.

Neem gerust contact op 
voor jouw behandeling!

Laat ook jij fijne lijntjes en rimpeltjes graag achterwege? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Je bent altijd welkom bij The Face Clinic!