Skip to main content

Ulthera of Ultherapie®

Wat is het precies?

Ultherapie® is een behandeling die op natuurlijke wijze, zonder operatie of hersteltijd, zorgt voor huidverstrakking en lifting in het gelaat, de hals en het decolleté. De veiligheid en resultaten van Ultherapie® zijn vastgesteld aan de hand van klinische studies en wereldwijd zijn er reeds meer dan 900.000 behandelingen uitgevoerd.

Ultherapie® is door de FDA goedgekeurd om (met slechts één behandeling) de kaaklijn, de wenkbrauwen, de huid van de hals en de onderkant van de kin te liften en te verstrakken, alsook om lijntjes en rimpels op het decolleté te verminderen.

Hoe werkt het?

Naarmate we verouderen (reeds vanaf 25 jaar) vermindert de hoeveelheid collageen en elastine in onze huid, waardoor deze slapper wordt. Ultherapie® brengt micro-gefocuste ultrasonenergie aan in verschillende diepere huidlagen, onder strikte echografische controle. Zo wordt de aanmaak van nieuw collageen en elastine gestimuleerd, met een maximaal effect na 6 maanden.

Het grote voordeel van deze niet-invasieve techniek is dat de huid niet beschadigd wordt en de patiënt zijn of haar dagdagelijkse activiteiten niet moet onderbreken.

Voor wie is de behandeling geschikt?

Een goede kandidaat voor Ultherapie® is iemand met een huid die er minder stevig uitziet of aanvoelt. Een verlaagde wenkbrauwlijn, minder strakke kaaklijn, losse huid onder de kin of in de hals, rimpels op het décolleté, … zijn allemaal tekenen van huidverslapping. Indien je niet klaar bent voor een operatie maar toch verbetering wilt zien, is Ulthera® wat voor jou.

Het beste resultaat wordt bereikt bij relatief jonge patiënten (30 tot 60 jaar) die nog een goede collageenaanmaak hebben. De behandeling kan ook (zelfs op jonge leeftijd) toegepast worden ter preventie van huidveroudering. Ultherapie® kan, in tegenstelling tot de meeste chirurgische en laserbehandelingen, ook in de zomer en bij donkere huidtypes uitgevoerd worden.

Het resultaat van de behandeling?
  • Het liften van wenkbrauwen
  • Het verstrakken van de onderkant van je kin
  • Het liften en verstrakken van de kaaklijn, verbeteren van hamsterwangen
  • Het liften en verstrakken van je hals
  • Het verminderen van lijntjes en rimpels op je decolleté
Is Ultherapie® pijnlijk?

De behandeling is licht pijnlijk (onaangename tintelingen en gevoeligheid) en veroorzaakt onmiddellijk een milde zwelling en roodheid die enkele uren tot een dag (of zelfs meerdere dagen) kan duren. Om je comfort te verhogen kan je een pijnstiller gebruiken voorafgaand aan de behandeling. De huid blijft intact, er zijn geen littekens!

Wat te verwachten na een behandelsessie?

Met Ultherapie® is er geen hersteltijd. Je kunt je dagelijkse activiteiten meteen voortzetten, zonder enige beperkingen of speciale vereisten nadien.

Wanneer zie ik resultaat?

Na een 6-tal maanden heb je een gelifte huid, jeugdige uitstraling en strakkere look. De eerste verbeteringen kan je opmerken na zo’n 3 maanden.  Deze effectiviteit is afhankelijk van mens tot mens. Aspecten zoals je huidkwaliteit, leeftijd, rookgedrag en zonneschade spelen allen een rol in de doeltreffendheid. Je natuurlijk verouderingsproces bepaalt dus hoelang het resultaat zichtbaar is.

Hoeveel keer moet ik behandeld worden?

De meeste patiënten hebben slechts 1 behandeling nodig. Afhankelijk van de mate van huidverslapping en de aanmaak van lichaamseigen collageen, hebben sommige patiënten baat bij een 2e behandeling. Omdat je huid blijft verouderen, dragen vervolgbehandelingen bij aan de strijd tegen het natuurlijke verouderingsproces.

Is Ultherapie® veilig?

Ultherapie® werd in de USA goedgekeurd door de Food and Drug Administration (FDA), de meest strenge controleinstantie ter wereld. Daarnaast heeft Ultherapie® de nodige CE-certificering in Europa. Er is wereldwijd veel ervaring met Ultherapie® en er zijn uitgebreide wetenschappelijke studies die de effectiviteit alsook de veiligheid ervan documenteren.

Ulthera® vs. HIFU

Ultherapie® kan niet vergeleken worden met niet-medische toestellen (HIFU) die gebruikt worden in schoonheidscentra. Bij Ultherapie® is er real-life imaging onder echogeleide, waardoor de juiste huidlaag wordt behandeld. Dit is veiliger én effectiever!

Neem gerust contact op 
voor jouw behandeling!

Zou ook jij bepaalde zones graag wat strakker zien? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Je bent altijd welkom bij The Face Clinic!