Skip to main content

Rimpelvullers

Wat zijn rimpelvullers precies?

Rimpelvullers zijn gels die we in of net onder de huid injecteren om fijne of diepe huidrimpels op te vullen of te vervagen, of om volumeverlies in het aangezicht te herstellen. Doordat het lichaam deze gels afbreekt, is het effect van deze behandeling veilig en sterk afhankelijk van het gebruikte product en de injectieplaats. In zones met veel beweeglijkheid (zoals rond de mond) zullen de gels iets sneller worden afgebroken dan in relatief immobiele regio’s (zoals de neus). Deze behandeling kan je herhalen na 6 tot 12 maanden.

Waarom & wanneer rimpelvullers gebruiken?
 • Opvulling van rimpels:
  Bij het verouderen ontstaan rimpels in de huid door verlies aan veerkracht en elasticiteit. De huid wordt bovendien telkens op dezelfde plaats geplooid, waardoor ‘statische rimpels’ ontstaan. Deze rimpels blijven aanwezig in rust. Rimpels die ontstaan tijdens spiercontracties en nadien verdwijnen zijn dynamische rimpels. Deze worden behandeld met een injectie die de mimiekspieren

Eén van de meest typische voorbeelden van fijne statische rimpels ter hoogte van de bovenlip zijn aanwezig bij rokers (de zogenaamde ‘barcode’). Dit is een prima indicatie voor injecties met rimpelvullers.

 • Opvulling van plooien:
  In het gelaat zijn er bij iedereen natuurlijke huidplooien of -groeven aanwezig. De meest gekende is de nasolabiaalplooi of diepere plooi/groeve tussen de bovenlip en de wang. Bij sommige mensen is deze plooi extreem diep en onaantrekkelijk. De groeve vullen we probleemloos op met een gel. Een ander voorbeeld zijn zogenaamde ‘marionettelijnen’. Deze plooien ontstaan vlakbij de mondhoeken en lopen richting onderkaaklijn. Ze geven een sombere, norse indruk en kunnen perfect opgevuld worden.
 • Lipmodulatie:
  Bij het verouderen verliezen de lippen structuur, volume en karakter. Vooral de bovenlip kan significant ‘afvlakken’. Wij verbeteren de lipcontour en maken de lippen terug aantrekkelijk. Ook de contour van de onderlip kan verbeterd worden met gels.
 • Huidverbetering:
  Sommige injectiegels zijn ontwikkeld om zeer oppervlakkig in de huid te injecteren en niet alleen bedoeld om fijne rimpeltjes te corrigeren. Ze zorgen voor een betere huidkwaliteit door de regeneratie van collageen. De bovenlip is hiervoor uiterst geschikt.
 • Herstel van volumeverlies:
  Ook in ons gelaat treedt bij het verouderen relatief veel volumeverlies op van vetweefsel, spiervolume en botstructuren. Rimpelvullers zijn geschikt en veilig om dit te compenseren. Denk aan de regio rond de jukbeenderen, de temporale regio en de regio rond de mondhoeken.
Hoe verloopt een behandeling met rimpelvullers?

Op de dag van de behandeling vermijdt u best make-up. In sommige gevallen kan u een verdovende creme aanbrengen op de injectiezone, zo’n 1.5 uur voor de behandeling. Gezien de injecties gebeuren met extreem fijne naaldjes, veel gels en een verdovende oplossing wordt dit echter niet routinematig toegepast. Na overleg over de te behandelen zones wordt de huid grondig gereinigd en gedesinfecteerd. Er wordt geen antibiotica gebruikt.

Wat is de kostprijs van rimpelvullers?

De prijs van een behandeling met rimpelvullers is afhankelijk van de te behandelen zones, de hoeveelheid en het type product.

Het resultaat van de behandeling?

Het resultaat van een behandeling met fillers is onmiddellijk zichtbaar en blijft, afhankelijk van het product en de behandelde zone, gedurende 3 tot 12 maanden aanwezig. Nadien kan u indien u dit wenst een nieuwe behandeling laten uitvoeren.

Neem gerust contact op 
voor jouw behandeling!

Zou ook jij graag dag zeggen tegen je rimpels? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Je bent altijd welkom bij The Face Clinic!