Skip to main content

TIXEL C® Huidverbetering

Wat gebeurt er tijdens een behandeling met Tixel C®?

Tixel C® zorgt door zijn innovatieve technologie voor een gefractioneerde huidvernieuwing. Het maakt geen gebruik van laserstralen of radiofrequentie en is bijgevolg stralingsvrij maar werkt uitsluitend met pure, natuurlijke hitte. Het handstuk van de Tixel bestaat uit een unieke steriele titanium tip die met kleine pinnen kort en snel tegen de huid aanschiet. Er worden zo minuscule, steriele gaatjes aangebracht waardoor de warmte diep in de huid doordringt. Vervolgens treedt het genezingsproces op.

We zien een verbetering van de huidstructuur en huidverkleuring, een jonger uitzicht en een vermindering van rimpels. We bekomen eveneens betere contouren en een verstrakking van de oogleden door stimulatie van de aanmaak van collageen. Littekens kunnen ten slotte verfraaid worden.

Welke zijn de indicaties voor deze behandeling?
  • Fijne rimpels en het verzachten van diepe rimpels
  • Liften, aanspannen van de huid
  • Actieve acne en acnelittekens
  • Verjonging van de oogcontour en bovenste ooglidlift
  • Globale opfrissing van het gelaat
  • Verminderen van melasma (zwangerschapsmasker)
  • Verfraaien van littekens
Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld zijn er minimum 3 tot 4 behandelingen nodig, met telkens een interval van 1 maand. Na de Tixel kan een persoonlijk onderhoudsplan worden opgesteld afhankelijk van de noden van je huid, jouw individuele wensen en verwachtingen en de combinatie met andere behandelingen. Het onderhoud is gericht op het behoud van de gezondere huidstructuur.

Wat zijn de nevenwerkingen van een Tixel C® behandeling?

De huid voelt warm aan gedurende de eerste 3 à 4 uur na de behandeling en kan soms jeuken. Er ontstaan minuscule korstjes, die vanzelf verdwijnen na zo’n 3 dagen. Hiervoor wordt er na de behandeling een herstellende crème aangebracht om de huid te kalmeren. De dag na de behandeling kan de huid wat roder zijn en in sommige gevallen treedt er een lichte zwelling op. De ernst en de duur van deze huidreactie varieert van patiënt tot patiënt. Om dergelijke nevenwerkingen minimaal zichtbaar te maken, mag je de dag na de behandeling weer make up gebruiken op basis van mineralen. Daarnaast is het van belang om gedurende 3 maanden extra aandacht te besteden aan een dagelijkse zonbescherming.

Neem gerust contact op 
voor jouw behandeling!

Heb jij interesse in de voordelen van een Tixel C®-behandeling? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Je bent altijd welkom bij The Face Clinic!